Επιλογή Ημερομηνιών

Η Επιλογή Ημερομηνιών είναι μέρος της Κινέζικης Μεταφυσικής. Όπως αποκαλύπτει και η ίδια η λέξη, πρόκειται για την επιλογή να κάνει κάποιος το κατάλληλο πράγμα την κατάλληλη στιγμή.

 

Η σωστή Επιλογή Ημερομηνιών γίνεται με τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνικών: πρέπει να εξετάσουμε το βιβλίο Τονγκ Σού της συγκεκριμένης χρονιάς, να ξέρουμε τους 4 Πυλώνες του ατόμου που θα κάνει την δραστηριότητα και να εφαρμόσουμε τους κανόνες Επιλογής Ημερομηνιών.

 

Το Τονγκ Σού ή Γενικό Βιβλίο αρχικά προοριζόταν για γεωργικούς σκοπούς όπως το να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για φύτεμα ή συγκομιδή. Για αυτό τον λόγο ήταν γνωστό και ως ¨γεωργικό ημερολόγιο¨ ή «ημερολόγιο Ξία» επειδή αυτό το ημερολόγιο δημιουργήθηκε κατά την Δυναστεία Ξία (γύρω στο 2200 πΧ.)

 

Το 1742 η τελευταία τροποποίηση και επεξεργασία του ημερολογίου έγινε κατά την διάρκεια της Δυναστείας Τσινγκ. Με το πέρασμα του χρόνου προστέθηκαν περισσότερες δραστηριότητες στο Τονγκ Σού όπως η μετακόμιση, ταξίδι, γάμος, υπογραφή συμβολαίων κλπ. Το Τονγκ Σού εκδίδεται κάθε χρόνο.

 

Στο Τονγκ Σου βρίσκουμε περισσότερες πληροφορίες όπως ο “Κυρίαρχος της ημέρας”. Υπάρχουν συνολικά 12 Κυρίαρχοι οι οποίοι μας δίνουν μια ιδέα για την ποιότητα της ημέρας. Για παράδειγμα η ¨Αφαίρεση” είναι καλός Κυρίαρχος για χειρουργική επέμβαση, για αφαίρεση της ασθένειας ή για την έναρξη δίαιτας αφαιρώντας κιλά από το σώμα μας, ενώ δεν είναι καλός Κυρίαρχος εάν θέλουμε να επιλέξουμε αυτή την ημέρα για να παντρευτούμε.

 

Για να κάνουμε Επιλογή Ημερομηνιών, είναι απαραίτητο να συγκρίνουμε την ημέρα που μας ενδιαφέρει σε συνδιασμό με τον πιθανό μήνα, χρονιά και ώρα της δραστηριότητας. Εάν αυτή η μέρα έχει κακή σχέση σε σχέση με τους κανόνες της τεχνικής των 4 Πυλώνων με την χρονιά, μήνα ή ώρα, τότε δεν μπορούμε να επιλέξουμε αυτή την ημέρα.

 

Για την Επιλογή Ημερομηνιών είναι σημαντικό να ξέρουμε τους 4 Πυλώνες του ατόμου για το οποίο προορίζεται η δραστηριότητα. Η σχέση του στοιχείου και κινέζικου ζωδίου της χρονιάς και ημέρας γέννησης του ατόμου συγκρίνεται με το στοιχείο και κινέζικο ζώδιο της ημέρας της δραστηριότητας. Εάν αυτή η μέρα δεν είναι σε Σύγκρουση, 3 Σαρ κλπ με το άτομο, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ημέρα. Θετικά Συμβολικά Άστρα του ατόμου όπως το “Άστρο Βοηθός” (άτομα βοηθοί) λαμβάνονται υπόψιν, προσπαθούμε να έχουμε θετικά στοιχεία στην ημέρα που επιλέγουμε σε σχέση πάντα με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.

 

Η επιλογή της τέλειας ώρας μπορεί να κάνει την διαφορά.

 

Η Επιλογή Ημερομηνιών βοηθά ώστε η δραστηριότητα να γίνει ομαλά και να εξασφαλίσει επιτυχία στο μέλλον.

 

Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι Επιλογής Ημερομηνιών. Προσωπικά χρησιμοποιώ την μέθοδο που ανέφερα, η οποία είναι γνωστή ως Επιλογή Ημερομηνιών σύμφωνα με τους 4 Πυλώνες.

 

Εάν πάλι θέλετε να επιλέξετε μόνοι σας μια ημερομηνία για την δραστηριότητα που σας ενδιαφέρει, θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες στο βιβλίο μου ¨Κινέζικο Αλμανάκ¨στα αγγλικά το οποίο εκδίδεται κάθε χρόνο.

 

ring