Φενγκ Σούι – δημιουργία κάτοψης

Εάν σχεδιάζετε να χτίσετε μια κατοικία ή επιχείρηση, είναι εξαιρετική ιδέα να το κάνετε δημιουργώντας κάτοψη σύμφωνα τις αρχές του Φενγκ Σούι.

 

Εαρμόζοντας Φενγκ Σούι από την αρχή θα σας βοηθήσει να έχετε την καλύτερη δυνατή επιρροή του χώρου σε θέματα ανθρώπινης αρμονίας και χρημάτων για τα άτομα που θα χρησιμοποιούν τον χώρο.

 

Εάν θέλετε να χτίσετε για δικιά σας χρήση, δεν θα δημιουργήσουμε απλά ένα χώρο με καλό Φενγκ Σούι, αλλά ένα χώρο που θα είναι ειδικά καλός για εσάς, καθότι θα λάβω υπόψιν μου τα γενέθλια όλων των ατόμων που θα μένουν στον χώρο.

 

Εάν είστε επενδυτής και θέλετε να χτίσετε με σκοπό να το πουλήσετε αργότερα, η δημιουργία κάτοψης σύμφωνα με το Φενγκ Σούι δεν θα ελκύσει απλά περισσότερο αγοραστές, αλλά θα βοηθήσει αποφασιστικά στην επιτυχία του κτιρίου δημιουργώντας έτσι για εσάς ένα καλό όνομα στην αγορά.

 

Η μελέτη Φενγκ Σούι κοστίζει ελάχιστα σε σχέση με το κόστος του αρχιτέκτονα, υλικών κλπ, οπότε η επένδυση στο Φενγκ Σούι αξίζει πραγματικά τον κόπο.

 

Τι χρειάζεται να κάνετε για την μελέτη Φενγκ Σούι για την δημιουργία κάτοψης

 

Θα χρειαστεί να επισκευτώ η ίδια το οικόπεδο στο οποίο θα χτίσετε. Ίσως έχετε ήδη κάνει μελέτη Φενγκ Σούι – επιλογή οικοπέδου και/ή Φενγκ Σούι – κατεύθυνση κτιρίου και εισόδου και θέλετε να δημιουργήσετε την καλύτερη δυνατή κάτοψη.

 

Θα μετρήσω με την ειδική κινέζικη πυξίδα Λο Παν την πρόσοψη του μελλοντική κτιρίου και θα μιλήσω με την αρχιτέκτονα και εσάς, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες σας και την γνώση του αρχιτέκτονα.

 

Θα δώσω τις κατευθυντήριες γραμμές στον αρχιτέκτονα, όπως προτάσεις για τις ιδανικές περιοχές να μπουν τα σημαντικά δωμάτια και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Πάντα δίνω εναλλακτικές λύσεις και αναφέρω τις προτεραιότητες με αριθμό 1, 2 και 3.

 

Για παράδειγμα, εάν χτίζετε ένα σπίτι, θα πω ότι η κεντρική πόρτα του διαμερίσματος είναι καλύτερα να βρίσκεται σε αυτή την περιοχή (υπάρχει πάντα 1η, 2η και 3η επιλογή), η πόρτα του διαμερίσματος θα πρέπει να έχει αυτή την κατεύθυνση, οι πιό σημαντικές κρεβατοκάμαρες πρέπει να βρίσκονται εκεί, το σαλόνι εκεί, ποτέ μην βάλετε την κουζίνα και την συσκευή για μαγείρεμα εκεί, τα ανοίγματα όπως μπαλκονόπορτες και μεγάλα παράθυρα να βρίσκονται εκεί κλπ.

 

Εάν χτίζετε μια επιχείρηση, θα προτείνω να βάλετε την κεντρική πόρτα τις επιχείρησης εκεί και να βλέπει προς τα εκεί, η ρεσεψιόν να βρίσκεται εκεί, η αίθουσα συνεδρίασης να βρίσκεται εκεί, ο διευθυντής της εταιρείας και τα άτομα κλειδιά εκεί κλπ.

 

Με αυτό τον τρόπο ο αρχιτέκτονας μπορεί να σχεδιάσει την κάτοψη για τον χώρο συνδιάζοντας τις επιθυμίες σας, τις συμβουλές Φενγκ Σούι, τις νομικές και αρχιτεκτονικές απαιτήσεις στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

 

Στην συνέχεια είναι ιδανικό να συναντήσω προσωπικά τον αρχιτέκτονα και πάλι. Εάν όμως υπάρχει απόσταση μεταξύ μας, σε αυτό το στάδιο είναι δυνατή η επικοινωνία με τον αρχιτέκτονα μέσω Σκάιπ αφού μου έχει στείλει τα αρχικά αρχιτεκτονικά σχέδια με email ώστε να μπορεί να τελειοποιήσει την κάτοψη.

 

Εάν θέλετε να πάτε το Φενγκ Σούι στο επόμενο επίπεδο, αφού έχετε σχεδιάσει την κάτοψη σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε την υπηρεσία Φενγκ Σούι για κατοικίες ή Φενγκ Σούι για επιχειρήσεις. Με αυτό τον τρόπο θα λάβετε λεπτομερείς συμβουλές για την διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου με την σωστή θέση επίπλων, χρωμάτων κλπ.

 

Ίσως πάλι θελήσετε να βελτιώσετε το Φενγκ Σούι για τον εξωτερικό χώρο, οπότε σε αυτή την περίπτωση σας συστήνω ιδανικά την υπηρεσία Φενγκ Σούι για κήπους.

floor-plan1