4 Πυλώνες του Πεπρωμένου

四柱 命理 學

 

Οι 4 Πυλώνες είναι μια αρχαία κινέζικη μέθοδος ανάλυσης Πεπρωμένου που μετατρέπει τα γενέθλια ενός ατόμου (χρονιά, μήνας, ημέρα και ώρα) σε ένα ζευγάρι στοιχείων με την βοήθεια του Κινέζικου Ημερολογίου. Κάθε ζευγάρι στοιχείων λέγεται Πυλώνας. Το ζευγάρι στοιχείων γράφεται κάθετα (από πάνω προς τα κάτω). Το πάνω στοιχείο λέγεται ουράνιος κλάδος (heavenlystem), το κάτω στοιχείο λέγεται γήινος κλάδος (earthlybranch).

 

Αυτή η μέθοδος λέγεται 4 Πυλώνες του Πεπρωμένου γιατί χρησιμοποιούμε 4 ζευγάρια στοιχείων (πυλώνες) για να περιγράψουμε μια γενεθλιακή ημερομηνία: ένα πυλώνα για την χρονιά γέννησης, ένα πυλώνα για τον μήνα γέννησης, ένα πυλώνα για την μέρα γέννησης και ένα πυλώνα για την ώρα γέννησης.

 

Οι κινέζοι έχουν δύο είδη συστημάτων που αναλύουν το πεπρωμένο ενός ανθρώπου και που βασίζονται στην ημερομηνία γέννησης: οι 4 Πυλώνες του Πεπρωμένου (επίσης γνωστό ώς οκτώ χαρακτήρες ή Μπα Ζι) και η Αστρολογία του μωβ άστρου (επίσης γνωστή ως Ζι Γουέι Ντου Σου).

 

Οι περισσότεροι γνωρίζουν το κινέζικο ζώδιο στο οποίο ανήκουν, το οποίο προέρχεται από την χρονιά γέννησης. Γνωρίζουν για παράδειγμα ότι είναι γεννημένοι την χρονιά του τίγρη, του κουνελιού, του δράκου, του φιδιού κλπ. Παρόλα αυτά, αυτή η πληροφορία είναι πραγματικά ελάχιστη για μια πλήρη ανάλυση πεπρωμένου και για να γίνουν προβλέψεις, δεν μπορεί κάποιος να κάνει ακριβείς προβλέψεις γιατί έτσι δουλεύει μόνο με ένα από τους 8 χαρακτήρες από τους οποίους αποτελούνται οι 4 Πυλώνες, και δεν λαμβάνουν βέβαια καθόλου υπόψιν τους τις δεκαετίες της τύχης (διελεύσεις διάρκειας 10 ετών στην ζωή ενός ανθρώπου).

 

Οι 4 Πυλώνες αποκαλύπτουν τον χαρακτήρα ενός ατόμου, τα ταλέντα με τα οποία έχει γεννηθεί, τις σχέσεις που θα έχει το άτομο με τους γονείς, σύζηγο, παιδιά, προιστάμενο, φίλους κλπ. Οι 4 Πυλώνες είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για να βρει κάποιος το ιδανικό επάγγελμα σε συνδιασμό με τα ταλέντα και τις ικανότητές του.

 

Η μέθοδος μπορεί επίσης να δείξει από πριν τάσεις για συγκεκριμένα προβλήματα υγείας. Τα στοιχεία που εμφανίζονται στους 4 Πυλώνες ενός ατόμου αντιπροσωπεύουν μέρη του σώματος. Για παράδειγμα φωτιά γιν είναι η καρδιά, νερό γιν είναι το νεφρό κλπ. Εάν κάποιος στοιχείο είναι εκτός ισορροπίας, εάν είναι πολύ δυνατό ή αδύνατο, τότε προκαλείται πρόβλημα υγείας. Μπορούμε να μειώσουμε τις συνέπειες για προβλήματα υγείας πέρνοντας προληπτικά τα κατάλληλα για το όργανο αυτό συμπληρώματα διατροφής όπως και με την κατάλληλη διατροφή πριν ξεκινήσου τα συμπτώματα. Όλοι ξέρουμε ότι άτομα που γεννήθηκαν την ακριβώς ίδια ημερομηνία, ώρα και τόπο δεν θα πεθάνουν την ίδια στιγμή, αυτό οφείλεται στην “διαχείρηση πεπρωμένου”.

 

Μια πολύ σημαντική πληροφορία για τους 4 Πυλώνες είναι το στοιχείο που εμφανίζεται στον ουράνιο κλάδιο της ημέρας γέννησης ενός ατόμου. Το στοιχείο αυτό είναι κλειδί για την ερμηνεία των 4 Πυλώνων και λέγεται “Μάστερ ημέρας¨ή “προσωπικό στοιχείο” ή “ουράνιος κλάδος της ημέρας”. Μπορείτε να μάθετε ποιό είναι το προσωπικό σας στοιχείο στον Υπολογιστή προσωπικού στοιχείου.

 

Με την ίδια μέθοδο που υπολογίζουμε τους 4 Πυλώνες υπολογίζουμε και τους “Πυλώνες Τύχης”. Ο κάθε πυλώνας τύχης διαρκεί 10 χρόνια. Η ηλικία στην οποία αρχίζει ο κάθε πυλώνας τύχης είναι διαφορετική σε κάθε άτομο. Με την βοήθεια των πυλώνων τύχης βρίσκουμε τις καλές και δύσκολες περιόδους της ζωής ενός ατόμου σε όλους του τομείς της ζωής όπως χρήματα, σχέσεις, φήμη, υγεία, σπουδές, φίλους κλπ. Οι πυλώνες τύχης ερμηνεύονται σε συνδυασμό με τους αρχικούς 4 πυλώνες του ατόμου, με αυτό τον τρόπο μπορούμε και κάνουμε προβλέψεις.

 

Τα 5 στοιχεία που εμφανίζονται στους 4 Πυλώνες και του Πυλώνες Τύχης, στην χρονιά μήνα ή μέρα, επηρεάζουν την διάθεσή μας, η διάθεσή μας επηρεάζει τις πράξεις μας. “Τίποτα δεν μπορεί να αποδράσει από τα 5 στοιχεία εκτός από τον ίδιο τον Βούδα” είναι το συμπέρασμα της διάσημης παλιάς ιστορίας όπου ο Βασιλιάς Πίθηκος προσπαθεί να γλιτώσει από τα 5 στοιχεία που εμφανίζονται στα 5 δάκτυλα του Βούδα.

 

Παρόλα αυτά είναι πολύ χρήσιμο να ξέρουμε τις τάσεις γεγονότων. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ελέγξουμε την διάθεσή μας και να “παίξουμε” με τα στοιχεία. Για παράδειγμα, εάν ξέρουμε ότι του χρόνου ο γάμος μας θα δοκιμαστεί, μπορούμε να αποφασίσουμε να έχουμε υπομονή και να περιμένουμε μέχρι να περάσει η δύσκολη χρονιά, επειδή η παρούσα διάθεση που έχουμε είναι κακός σύμβουλος. Αυτό λέγεται “διαχείρηση πεπρωμένου”.

 

Θυμάμαι όταν ο δάσκαλός μου Ρέιμοντ Λο μου έλεγε συχνά “να ελέγχεις εσύ την ζωή σου, να μην αφήνεις τα στοιχεία να ελέγχουν εσένα”. Η ιδέα είναι ότι με την βοήθεια των 4 Πυλώνων θα ξέρετε από πριν τις τάσεις και μπορείτε έτσι να αποφύγετε λάθη πολύ πιό εύκολα.

happy-couple