Φενγκ Σούι

Φενγκ Σούι σημαίνει άνεμος και νερό. Είναι αρχαία κινέζικη τέχνη που εξετάζει την επιρροή του περιβάλλοντος στην ανθρώπινη ευημερία.

 

Το Φενγκ Σούι σχετίζεται με την ενέργεια της γης. Όταν γνωρίζουμε τις ορατές και αόρατες ενέργειες που βρίσκονται σε μια περιοχή ενός σπιτιού ή επιχείρησης μπορούμε να αποφύγουμε ή να μειώσουμε τις αρνητικές επιδράσεις και να αυξήσουμε τις θετικές. Το Φενγκ Σούι είναι χρήσιμο και δυναμικό μέσο για να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την ζωή μας σε θέματα σχέσεων, υγείας, ευημερίας, σταθερότητας κλπ.

 

Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι Φενγκ Σούι.

 

Το Φενγκ Σούι βασίζεται με την προσεκτική παρατήρηση με το γυμνό μάτι του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και την σωστή εφαρμογή υπολογισμών και κανόνων.

 

Το Φενγκ Σούι δεν είναι θέμα κινέζικης κουλτούρας και δεν ασχολείται με συμβολικά αντικείμενα. Το Φενγκ Σούι δεν έχει σχέση με την διαίσθηση αλλά ούτε και με μια όμορφη διακόσμηση. Το Φενγκ Σούι δεν είναι απλώς μια μέθοδος για να βελτιώνει την ποιότητα ύπνου. Το Φενγκ Σούι δεν είναι θέμα πίστης ή άποψης.

 

Ακόμα και εάν δεν πιστεύετε στο Φενγκ Σούι θα επιρεάζεστε από τον περιβάλλοντα χώρο σας με καλό ή κακό τρόπο. Το Φενγκ Σούι μπορεί να σας πει το είδος της επιροής αλλά επίσης μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα σας ευνοεί.

 

Το Φενγκ Σούι έχει διάσταση του χρόνου, η διάσταση του χρόνου εξετάζεται από την μέθοδο του Φενγκ Σούι που ονομάζεται Ιπτάμενα Άστρα. Δεν είναι όλα τα σπίτια ή επιχειρήσεις καλές ή κακές για πάντα. Χρησιμοποιώντας τα Ιπτάμενα Άστρα μπορούμε να υπολογίσουμε και να προβλέψουμε γεγονότα σε ένα χώρο όπως και ποιοί θα επηρεαστούν περισσότερο. Υπάρχουν Ιπτάμενα Άστρα που εμφανίζονται σε κύκλους 180 ετών, 20 ετών, 1 χρόνου, 1 μήνα, 1 ημέρας και 2 ωρών.

 

Υπάρχει Φενγκ Σούι για χώρες, πόλεις, κτίρια, διαμερίσματα, δωμάτια. Εφόσον κατοικούμε στον πλανήτη γη επηρεαζόμαστε από τις 8 κατευθύνσεις (Βορράς, Νότος κλπ), τα βουνά και το νερό. Τα βουνά και το νερό δημιουργούν τσι (chi) ή ενέργεια, κάθε κατεύθυνση εκπέμπει διαφορετικό είδος ενέργειας.

 

Το εξωτερικό περιβάλλον όπως βουνά, νερό, άλλα κτίρια, δρόμοι κλπ έχουν όλα επιροή στην ευεξία μας. Το εσωτερικό περιβάλλον όπως η θέση και κατεύθυνση της κυρίας εισόδου, το κρεβάτι, η κουζίνα, το γραφείο έχουν όλα επιροή στην ευεξία μας. Σχήματα, υλικά, χρώματα και αριθμοί είναι σημαντικοί παράγοντες στο Φενγκ Σούι.

 

Σύμφωνα με την Κινέζικη Μεταφυσική, υπάρχουν 3 παράγοντες ή κατηγορίες τύχης που διαμορφώνουν την ζωή μας: Ουρανός, Άνθρωπος και Γη. Η τύχη του Ουρανού δεν μπορεί να ελεγχθεί από εμάς αλλά μπορεί να κατανοηθεί από μια ανάλυση πεπρωμένου όπως οι 4 Πυλώνες. Η τύχη του Ανθρώπου μπορεί να ελεγχθέι από εμάς και διαμορφώνεται από τις πράξεις και τις αποφάσεις μας. Η τύχη της Γης είναι η επιρροή της γης πάνω μας και μπορεί να ελεγχθεί με θετικό τρόπο κάνοντας Φενγκ Σούι.

 

Αυτό σημαίνει ότι το Φενγκ Σούι από μόνο του δεν μπορεί να μας κάνει ούτε εκατομυριούχους αλλά ούτε και να μας σκοτώσει. Παρόλα αυτά από τους τρεις παράγοντες τις τύχης (Ουρανός, Άνθρωπος, Γη) το Φενγκ Σούι είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να ζούμε καλύτερα.

compass-feng-shui