Μπορώ να κάνω Φενγκ Σούι σε ένα σπίτι που ήδη υπάρχει ενώ δεν μπορώ να κάνω μεγάλες αλλαγές;

Υπάρχουν πάντα αλλαγές που μπορούν να γίνουν σε ένα χώρο. Για παράδειγμα, εάν δεν μπορούμε να ρίξουμε κάτω τοίχους και να αλλάξουμε την κατασκευή του χώρου, πάλι μπορούμε να βάλουμε έπιπλα με διαφορετικό τρόπο, ή να χρησιμοποιήσουμε σχήματα, υλικά και χρώματα.

Το Φενγκ Σούι είναι από την Κίνα. Μπορώ να έχω καλά αποτελέσματα εάν μένω σε μια δυτική χώρα;

Το Φενγκ Σούι ασχολείται με την επίδραση του περιβάλλοντος στην ανθρώπινη ευημερία και ευεξία. Βασίζεται σε υπολογισμούς και πάντα χρησιμοποιούμε για να βρούμε τις μαγνητικές επιδράσεις του Βορρά, Νότου κλπ.

Ακόμα και εάν μένουμε σε μια δυτική χώρα, εφόσον μένουμε στον πλανήτη γη και επηρεαζόμαστε από τα μαγνητικά πεδία των 8 κατευθύνσεων, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Φενγκ Σούι και στην Δύση. Έτσι και αλλιών, ο βελονισμός, το Κι Κονγκ και η Κινέζικη Ιατρική έρχονται επίσης από την Κίνα, αλλά έχουν αποτελεσματικότητα και στην Δύση. Εφόσον μένουμε σε αυτόν το πλανήτη, είτε το θέλουμε είτε όχι, λαμβάνουμε επιδράσεις από το περιβάλλον που δεν έχουν να κάνουν τίποτα με την Κίνα.

Είναι τα συμβολικά αντικείμενα του Φενγκ Σούι αποτελεσματικά;

Δεν χρησιμοποιώ συμβολικά αντικείμενα και δεν θα μετατρέπω καμία κατοικία ή επιχείρηση να μοιάζει με μέρος της Κίνας. Ποτέ δεν προτείνω να βάλετε στον χώρο σας το ζευγάρι από κινέζικες πάπιες στην γωνιά της αγάπης, καθότι δεν υπάρχει τέτοια γωνιά στο σπίτι. Πιστεύω ότι η δύναμη των συμβόλων προέρχεται από την δική μας ανθρώπινη συνειδητότητα και τις δυνάμεις της ύπαρξής μας, αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο από την Δύση δεν μπορεί εύκολα να ευθυγραμιστεί με ένα αντικείμενο κινέζικης κουλτούρας. Χρησιμοποιώ το παραδοσιακό Φενγκ Σούι, το οποίο δεν έχει να κάνει τίποτα με αντικείμενα “Φενγκ Σούι”.

Πόσο γρήγορα θα έχω αποτελέσματα εάν κάνω Φενγκ Σούι;

Το Φενγκ Σούι αρχίζει να λειτουργεί από την στιγμή που θα γίνουν αλλαγές, γιατί όταν αλλάζει το περιβάλλον σας αυτό θα έχει άμεση επίδραση. Βέβαια υπάρχουν αλλαγές που είναι σημαντικές και που φέρνουν δραστικά αποτελέσματα, ενώ άλλες αλλαγές είναι λιγότερο σημαντικές και έχουν λίγα αποτελέσματα. Ένας καλός σύμβουλος Φενγκ Σούι μπορεί να πει το είδος του αποτελέσματος που μπορεί κάποιος να αναμένει, πόσο δυνατό και γρήγορο θα είναι το αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψιν και τον αστρολογικό χάρτη του ατόμου.

Τι είναι τα Ιπτάμενα Άστρα του Φενγκ Σούι και πώς τα χρησιμοποιούμε;

Τα Ιπτάμενα Άστρα είναι μία σχολή του Φενγκ Σούι που μιλάει για την διάσταση του χρόνου. Μπορούν να μας πουν τι συμβαίνει σε ένα σπίτι, πότε και ποιόν επηρεάζει περισσότερο.

Τα Ιπτάμενα Άστρα είναι αόρατες επιδράσεις Φενγκ Σούι που βρίσκονται σε κάθε κατεύθυνση του ορίζοντα ενός χώρου. Υπάρχουν 9 Ιπτάμενα Άστρα που εκφράζονται με αριθμούς από το 1 έως το 9. Κάθε Ιπτάμενο άστρο έχει μία σημασία και σχετίζεται με ένα τρίγραμμο του Ι Τσινγκ.

Κάθε σπίτι ή επιχείρηση έχει ένα μοναδικό χάρτη Ιπτάμενων Άστρων, καθότι ο υπολογισμός του χάρτη βασίζεται στο έτος κατασκευής και πρωτοκατοίκησης, την ακριβή πρόσοψη του κτιρίου σε μοίρες η οποία μετριέται μαι την ειδική πυξίδα Λούο Πάν.

Ένας χάρτης Ιπτάμενων Άστρων έχει 3 αριθμούς σε κάθε κατεύθυνση του ορίζοντα. Ο αριθμός πάνω αριστερά λέγεται άστρο βουνού και επηρεάζει την ανθρώπινη αρμονία (αγάπη, υγεία, σταθερότητα). Ο αριθμός πάνω δεξιά λέγεται άστρο νερού και επηρεάζει τα χρήματα. Ο κάτω αριθμός λέγεται αριθμός βάσης και έχει λίγη επιρροή. Επειδή τα Ιπτάμενα Άστρα μιλούν για τον χρόνο, σε κάθε χρονική περίοδο που διαρκεί 20 χρόνια, υπάρχουν «καλά» Ιπτάμενα Άστρα και «κακά» Ιπτάμενα Άστρα.

Μπορούμε να βελτιώσουμε την ανθρώπινη αρμονία χρησιμοποιώντας τα καλά άστρα βουνού. Προσπαθούμε να κοιμηθούμε εκεί, να κρατάμε αυτές τις περιοχές ήσυχες, να υπάρχουν ψηλά βαριά αντικείμενα, να έχουμε εκεί κρεβατοκάμαρες ή αποθήκες, ή ακόμα καλύτερα να έχουμε αληθινά βουνά και ψηλά κτίρια έξω από το σπίτι σε αυτή την περιοχή.

Μπορούμε να βελτιώσουμε τα χρήματα χρησιμοποιώντας τα καλά άστρα βουνού. Στην περιοχή που βρίσκονται τα καλά άστρα νερού μπορούμε να έχουμε κίνηση (γιανγκ), να υπάρχει τηλεόραση ή μουσική, να υπάρχουν χαμηλά αντικείμενα και ανοιχτός χώρος, ή ακόμα καλύτερα στον εξωτερικό χώρο εκείνης της περιοχής να βρίσκεται χαμηλό έδαφος, αληθινό φυσικό νερό ή πισίνα.

Μπορούμε να βελτιώσουμε την αρμονία και τα χρήματα μειώνοντας και την επίδραση αρνητικών Ιπτάμενων Άστρων. Δυναμώνουμε τα καλά Ιπτάμενα Άστρα και αποδυναμώνουμε τα αρνητικά Ιπτάμενα Άστρα χρησιμοποιώντας σχήμα, υλικό, αριθμό και χρώμα. Βάζουμε τους ανθρώπους να βρίσκονται σε περιοχές που είναι καλές για αυτούς εφόσον γνωρίζουμε τον προσωπικό αριθμό Κούα της θεωρείας των Ιπτάμενων Άστρων.

Χρησιμοποιείτε την σχολή των Οκτώ Οίκων του Φενγκ Σούι;

Όχι. Η σχολή των Οκτών Οίκων του Φενγκ Σούι έγινε γνωστή στην Δύση τα τελευταία χρόνια από την Λίλιαν Του.

Σύμφωνα με αυτή την σχολή, ανάλογα με τον αριθμό Κούα ενός ατόμου (υπολογίζεται από την χρονιά γέννησης), υπάρχουν 4 καλές κατευθύνσεις και 4 κακές κατευθύνσεις, επίσης υπάρχουν άτομα που ανήκουν στο δυτικό γκρουπ και στο ανατολικό γκρουπ. Βάζουμε το άτομο και τα καλά δωμάτια όπως την κρεβατοκάμαρα, την είσοδο και το γραφείο στις καλές περιοχές, και βάζουμε τα κακά δωμάτια όπως την τουαλέτα, τις σκάλες και την αποθήκη στις κακές περιοχές.

Αν και υπάρχει λογική στον τρόπο της σχολής των Οκτώ Οίκων, δεν είναι πάντα αποτελεσματική και πολλές φορές εναντιώνεται και δεν συνδιάζεται με τα Ιπτάμενα Άστρα, όταν τα Ιπτάμενα Άστρα είναι πάντα αποτελεσματικά. Είναι πρακτικά αδύνατο να συνδιάσει κάποιος τις δύο σχολές χωρίς να συμβιβάσει την μία σχολή. Εάν σκεφτεί κάποιος ότι πρέπει να λάβει υπόψιν του και την σχολή της Φόρμας του Φενγκ Σούι και άλλα είδη Φενγκ Σούι, η συνδυασμός πολλών πραγμάτων μαζί είναι πραγματικά αδύνατο.

Ο Μάστερ Σαμ Τσουκ Γιν (1848-1904 μΧ) είπε ότι η σχολή των Οκτώ Οίκων είναι η φόρμουλα από το βιβλίο “Σκοτώνοντας τους Βαρβάρους”. Το βιβλίο αυτό δεν υπάρχει σήμερα. Γράφτηκε από ένα Μάστερ του Φενγκ Σούι που εκτελούσε διαταγές του Αυτοκράτορα της Κίνας κατά την Δυναστεία Τανγκ, επειδή ο Αυτοκράτορας ανησυχούσε για την αληθινή δύναμη του Φενγκ Σούι και δεν ήθελε να είναι εύκολα προσβάσιμη γνώση σε άτομα που θα χρησιμοποιούσαν το Φενγκ Σούι για να παραχθεί μελλοντικός Αυτοκράτορας της Κίνας που θα εκθρονίσει την δική του οικογένεια. Έδωσε αυτό τον τίτλο στο βιβλίο, γιατί ήθελε να θεωρήσουν οι Γιαπωνέζοι, Κορεάτες και Μογκόλοι ότι αυτό είναι το Φενγκ Σούι που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι, εξασφαλίζοντας έτσι ότι οι Βάρβαροι εχθροί τους θα χρησιμοποιούσαν το λάθος Φενγκ Σούι.

Δυστηχώς, αυτή η σχολή χρησιμοποιείται από κάποιους Κινέζους και σήμερα. Το βιβλίο αυτό λειτούργησε σαν μπούμερανγκ. Οι μεγάλοι Μάστερ του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν δεν χρησιμοποιούν την σχολή των Οκτώ Οίκων καθόλου.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μειώσουμε το Ιπτάμενο Άστρο 5;

Χρησιμοποιούμε σχήμα, υλικό, αριθμό και χρώμα για να αυξήσουμε ή να μειώσουμε οποιοδήποτε Ιπτάμενο Άστρο. Επίσης χρησιμοποιούμε την λογική των 5 στοιχείων. Στην χρονική περίοδο που βρισκόμαστε τώρα (2004-2023), το Ιπτάμενο Άστρο 5 είναι αρνητικό και φέρνει κακοτυχία και εμπόδια.

Ο αριθμός 5 ανήκει στο στοιχείο γη, οπότε μπορούμε να το μειώσουμε χρησιμοποιώντας μέταλλο και νερό, με την βοήθεια που δίνει το σχήμα, υλικό, αριθμός και χρώμα.

Υπάρχουν 2 διαδεδομένοι τρόπου για να μειώσετε το Ιπτάμενο Άστρο 5.

Ο πρώτος τρόπος είναι η χρήση μεταλλικού μελωδού ο οποίος έχει τρύπια ποδαράκια και μεταλλική γλώσσα στην μέση, οπότε δημιουργείται μεταλλικός ήχος. Ο μελωδός πρέπει να μπει σε μια περιοχή ώστε να ηχεί συχνά, όπως όταν τον βάλετε στο χερούλι μιας πόρτας ή παραθύρου. Είναι καλύτερα όταν ο μελωδός έχει 6 ή εφτά πόδια, επειδή το 6 και το 7 ανήκουν στο στοιχείο μέταλλο. Τα πόδια και η γλώσσα θα πρέπει να έχουν μεταλλικό ή υδάτινο χρώρα (μεταλλικό, άσπρο, μαύρο ή σκούρο μπλε). Οι ξύλινοι μελωδοί δεν κάνουν την δουλειά που θέλουμε.

Ο δεύτερος και καλύτερος τρόπος για να μειώσουμε το Ιπτάμενο Άστρο 5 είναι η “θεραπεία αλατόνερου”. Πέρνετε ένα διαφανές ποτήρη, βάζετε κατά ένα τρίτο χοντρό αλάτι, βάζετε σε κύκλο 6 νομίσματα χρυσού ή χάλκινου χρώματος (όπως το 1 λεπτό) και στην μέση του κύκλοι βάζετα ένα ασημένιο νόμισμα (όπως ένα ελβετικό φράγκο). Βάζετε ένα τρίτο του ποτηριού νερό. Βάζετε την θεραπεία εκεί που έχετε το μόνιμο, ετήσιο ή μηνιαίο Ιπτάμενο Άστρο 5.

Σύντομα θα δείτε ότι το αλάτι ανεβαίνει προς τα πάνω. Εάν θέλετε να προστατέψετε το πάτωμα, μπορείτε να βάλετε την θεραπεία αλατόνερου πάνω σε αλουνιμόχαρτο. Αντί να βάλετε γυάλινο ποτήρι, μπορείτε ακόμα καλύτερα να βάλετε ένα στρογγυλό μεταλλικό μπωλ.

Όταν το νερό εξατμιστεί, θα πρέπει να ανανεώσετε την θεραπεία χρησιμοποιώντας το ίδιο ποτήρι ή μπωλ και τα νομίσματα. Εάν το νερό δεν εξατμίζεται ή το αλάτι δεν μετακινείται προς τα πάνω, μετακινήστε την θεραπεία μερικά μέτρα δεξιά ή αριστερά μέχρι να δείτε ότι η θεραπεία αλατόνερου κινείται και είναι ενεργή.

Αυτή είναι μια πολύ δυνατή θεραπεία για να μειώσετε το Ιπτάμενο Άστρο 5, διότι τα πάντα σε αυτή την θεραπεία ανήκουν στο στοιχείο μέταλλο, χρησιμοποιώντας σχήμα, υλικό, αριθμό και χρώμα. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε νομίσματα με άλλο αριθμό εκτός από το 1 και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για νόμισμα με τον αριθμό 2 ή 5, διότι εάν θέλουμε να μειώσουμε την επίδραση του γήινου αριθμού 5, γιατί να χρησιμοποιούμε κάτι που επίσης ανήκει στο στοιχείο γη όπως το 2 και το 5;

Προτιμώ την θεραπεία του αλατόνερου σε σχέση με τον μελωδό. Αυτό είναι γιατί το Μαγικό Τετράγωνο Λο Σου θεωρείται η εικόνα της γης, όπου το 5 είναι μέσα στην μέση του Λο Σου και είναι η λάβα. Εάν βάλετε μέταλλο στην λάβα βάζοντας τον μελωδό, η λάβα θα λιώσει το μέταλλο. Αλλά με το αλατόνερο μειώνετε πολύ καλύτερα την λάβα.

Η θέση του Ιπτάμενου Άστρου 5 στα επόμενα χρόνια είναι ως εξής: το 2014 είναι στα Βορειοδυτικά, το 2015 στη Δύση, το 2016 στα Βορειοανατολικά, το 2017 στο Νότο, το 2018 στον Βορρά, το 2019 στα Νοτιοδυτικά, το 2020 στην Ανατολή, το 2021 στα Νοτιοανατολικά, το 2022 στο κέντρο, το 2023 στα Βορειοδυτικά.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσω το Ιπτάμενο Άστρο 2;

Το Ιπτάμενο Άστρο 2 σχετίζεται με την υγεία και σήμερα (2004-2023) είναι αρνητικό άστρο που προκαλεί ασθένεια. Μπορούμε να το μειώσουμε με την χρήση μετάλλου και νερού. Επίσης χρησιμοποιύμε σχήμα, υλικό, αριθμό και χρώμα.

Υπάρχουν και πάλι δύο τρόποι για να μειώσουμε το Ιπτάμενο Άστρο 2. Ένας τρόπος είναι να βάλουμε ένα σετ 6 νομισμάτων. Μπορείτε να το βρείτε σε κατάστημα με είδη Φενγκ Σούι, ή μπορείτε να φτιάξετε ένα μόνοι σας, πέρνοντας 6 νομίσματα ίδιας αξίας σε χρώμα χρυσό ή χάλκινο αξίας 1 λεπτού, βάζετε το ένα δίπλα στο άλλο, η κόρωνα στην πάνω πλευρά (γιανγκ πλευρά), βάζετε αυτοκόλλητο και τα κολλάτε όλα μαζί. Βάζετε τα 6 νομίσματα στην θέση που βρίσκεται το ενεργοποιημένο μόνιμο, ετήσιο ή μηνιαίο Ιπτάμενο Άστρο για να μειώσετε την ασθένεια. Εάν βρείτε κινέζικα νομίσματα με την τετράγωνη τρύπα στην μέση, μπορείτε να τα βάλετε σε γραμμή και να τα δέσετε με άσπρη, χρυσή, ασημένια ή μαύρη κλωστή. Όλο αυτό το στοιχείο μέταλλο αποδυναμώνει το Ιπτάμενο Άστρο 2 που ανήκει στο στοιχείο γη.

Ο άλλος τρόπος για να μειωθεί το Ιπτάμενο Άστρο 2 είναι η χρήση μιας μεταλλικής κολοκύθας. Εάν δείτε το αντικείμενο αυτό από πάνω προς τα κάτω, θα δείτε πολλούς κύκλους, όπου ο κύκλος ανήκει στο στοιχείο μέταλλο. Είναι πολύ σημαντικό η κολοκύθα να έχει τρύπα στο πάνω μέρος. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αποξηραμένη κολοκύθα με ανοιχτό στόμα, την οποία χρησιμοποιούσαν τα παλιά χρόνια οι Κινέζοι γιατροί για να βάλουν μέσα σε αυτή φάρμακα.

Η θέση του Ιπτάμενου Άστρου 2 τα επόμενα χρόνια είναι ως εξής: το 2014 το Ιπτάμενο Άστρο 2 είναι στην Ανατολή, το 2015 στα Νοτιοανατολικά, το 2016 στο κέντρο, το 2017 στα Βορειοδυτικά, το 2018 στην Δύση, το 2019 στα Βορειοανατολικά, το 2020 στον Νότο, το 2021 στον Βορρά, το 2022 στα Νοτιοδυτικά, το 2023 στην Ανατολή.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μειώσω το Ιπτάμενο Άστρο 7;

Το Ιπτάμενο Άστρο 7 ανήκει στο στοιχείο μέταλλο, σήμερα (2004-2023) θεωρείται αρνητικό και προκαλεί σκάνδαλα, απατεωνιές και ληστεία. Μπορεί να μειωθεί με την χρήση του στοιχείου νερό και ξύλου εκεί που βρίσκεται το 7.

Μια συνηθισμένη θεραπεία για το Ιπτάμενο Άστρο 7 είναι η “θεραπεία μπαμπού”. Πέρνετε ένα διάφανες γυάλινο βάζο, το γεμίζετε με νερό και βάζετε πρασινάδα όπως το μπαμπού ή άλλο φυτό χωρίς λουλούδια (διότι συνήθως τα λουλούδια έχουν χρώματα που ανήκουν στο στοιχείο γη ή φωτιά).

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αριθμούς νερού ή ξύλου για να μειώσετε το 7, πχ 1 (νερό) ή 3 (ξύλο) ή 4 (ξύλο) μπαμπού. Μπορείτε επίσης να προτιμήσετε να βάλετε 3 μπαμπού στο βάζο, γιατί 3 και 7 έχει άρθροισμα 10, το 3 είναι γιανγκ και το 7 γιν, γιν και γιανγκ είναι σε αρμονία.

Μερικοί Μάστερ του Φενγκ Σούι χρησιμοποιούν και την γεύση των στοιχείων. Πχ το στοιχείο ξύλο έχει ξινή γεύση, οπότε βάζουν ένα μπουκάλι ξύδι εκεί που είναι το Ιπτάμενο Άστρο 7.

Ένας άλλος εναλλακτικός τρόπος για το 7 είναι η χρήση νερού, για παράδειγμα μπορείτε να βάλετε ένα μπουκάλι νερό ή αλατισμένο νερό, το μπουκάλι να είναι ανοιχτό ώστε να έρχεται σε επαφή με την ατμόσφαιρα. Όταν το 7 προκαλεί πνευματικά προβλήματα (πχ φαντάσματα ή οντότητες) μπορείτε να βάλετε αγιασμένο νερό στην περιοχή του 7.

Η θέση του Ιπτάμενου Άστρου 7 τα επόμενα χρόνια είναι: το 2014 το Ιπτάμενο Άστρο 7 βρίσκεται στα Βορειοανατολικά, το 2015 στο Νότο, το 2016 στον Βορρά, το 2017 στα Βορειοδυτικά, το 2018 στην Ανατολή, το 2019 στα Βοτιοανατολικά, το 2020 στο κέντρο, το 2021 στα Βορειοδυτικά, το 2022 στην Δύση, το 2023 στα Βορειοανατολικά.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσω το Ιπτάμενο Άστρο 3;

Το Ιπτάμενο Άστρο 3 θεωρείται αρνητικό σήμερα (2004-2023) και προκαλεί τσακωμούς, τεμπεραμέντο και παρεξηγήσεις. Το 3 ανήκει στο στοιχείο ξύλο, οπότε μπορούμε να το μειώσουμε χρησιμοποιώντας φωτιά και γη με την βοήθεια από σχήμα, υλικό, αριθμό και χρώμα. Μια συνηθισμένη θεραπεία Φενγκ Σούι για το Ιπτάμενο Άστρο 3 είναι η χρήση του χρώματος του στοιχείου φωτιά όπως μια κόκκινη ταπετσαρία, μαξιλάρι ή κουβέρτα, κόκκινα κεριά ή με την χρήση τζακιού εκεί που βρίσκεται το 3.

Η θέση του Ιπτάμενου Άστρου 3 στα επόμενα χρόνια είναι ως εξής: το 2014 το Ιπτάμενο Άστρο 3 βρίσκεται στα Νοτιοανατολικά, το 2015 στο κέντρο, το 2016 στα Βορειοδυτικά, το 2017 στην Δύση, το 2018 στα Βορειοανατολικά, το 2019 στο Νότο, το 2020 στον Βορρά, το 2021 στα Νοτιοδυτικά, το 2022 στην Ανατολή, το 2023 στα Νοτιοανατολικά.

Χρειάζομαι συμβουλές Φενγκ Σούι για την κρεβατοκάμαρα...

Όταν δίνω συμβουλές για την κρεβατοκάμαρα, λαμβάνω υπόψιν μου πολλούς παράγοντες και φόρμουλες του Φενγκ Σούι όπως τα Ιπτάμενα Άστρα.

Παρόλα αυτά, εάν θέλετε να κάνετε κάποια πράγματα μόνοι σας, ορίστε μερικές χρήσιμες συμβουλές που βασίζονται στην σχολή της Φόρμας του Φενγκ Σούι:

 1. Να έχετε σταθερό τοίχο πίσω από το προσκεφάλι του κρεβατιού, να μην έχετε ανοιχτό χώρο ή παράθυρο ή πόρτα δωματίου ή μπαλκονόπορτα στην ίδια ευθεία με αυτή που έχει το σώμα σας όταν είστε ξαπλωμένοι. Μην βάλετε ποτέ το κρεβάτι στην μέση του δωματίου εάν θέλετε να έχετε καλό ύπνο. Αποφύγετε στρογγυλά δωμάτια και στρογγυλά κρεβάτια.
 2. Επιλέξτε θέση κρεβατιού από όπου θα μπορείτε να βλέπετε όλο το δωμάτιο και από όπου θα μπορείτε να βλέπετε την πόρτα του δωματίου.
 3. Μην βάζετε το κρεβάτι σας ανάμεσα σε δύο παράθυρα (αριστερά και δεξιά του κρεβατιού). Μην το βάζετε ανάμεσα σε καθρέπτη και παράθυρο ή μπαλκονόπορτα, όπου ο καθρέπτης είναι ακριβώς απέναντι από το παράθυρο και αντικαθρεπτίζει το φως από έξω.
 4. Αποφύγετε καθρέπτες στην κρεβατοκάμαρα, ιδιαίτερα εάν βλέπετε το σώμα σας από το καθρέπτη όταν είστε ξαπλωμένοι. Σκεπάστε τον.
 5. Το κρεβάτι δεν πρέπει να βρίσκεται πολύ κοντά στην είσοδο της κρεβατοκάμαρας.
 6. Βάλτε τάξη στο δωμάτιο, αποφύγετε να έχετε πολλά μικρά αντικείμενα, μην βάζετε μαχαίρι ή γυαλιστερό ή κοφτερό αντικείμενο κάτω από το κρεβάτι.
 7. Το κρεβάτι δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά στην τουαλέτα, η πόρτα της τουαλέτας δεν πρέπει να βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τα πόδια του κρεβατιού, πίσω από το προσκέφαλο δεν πρέπει να υπάρχει τοίχος τουαλέτας με υδραυλικά όπως βρύση ή ντουζιέρα.
 8. Η πόρτα της κρεβατοκάμαρας δεν πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή με την σκάλα του σπιτιού, επειδή το τσι (ενέργεια) μετακινείται πολύ γρήγορα λόγω της σκάλας και εμποδίζει τον καλό ύπνο. Εάν είναι έτσι το δωμάτιό σας, βάλτε ένα φως έξω από το δωμάτιο που να φωτίζει προς τα πάνω και να έχετε την πόρτα κλειστή.
 9. Οι γωνίες του επίπλου του κρεβατιού δεν πρέπει να είναι κοντά με τις γωνίες άλλων επίπλων (όπως η ντουλάπα) γιατί αυτό δημιουργεί το φαινόμενο ψαλίδι.
 10. Ποτέ μην βάλετε το κρεβάτι σας ακριβώς κάτω από δοκάρι ή άλλο αντικείμενο που κρέμεται από το ταβάνι. Να μην έχετε λάμπα ή κουνουπιέρα πάνω από το κρεβάτι, τα αντικείμενα που κρέμονται δημιουργούν πίεση στο μέρος του ανθρώπινου σώματος που βρίσκεται ακριβώς από κάτω, επίσης δημιουργεί ψυχική ένταση. Το ίδιο ισχύει σε κρεβάτια για μωρά όπου κρέμονται διάφορα παιχνίδια πάνω από το κεφάλι του παιδιού.
 11. Αποφύγετε να βάλετε το γραφείο σας στο δωμάτιο που κοιμάστε. Ταβάνια με κλίση επίσης δημιουργούν πίεση όταν είναι πάνω από το κρεβάτι.
 12. Αποφύγετε το στοιχείο φωτιά στο προσκέφαλο του κρεβατιού, όπως πχ σχήματα ζικ ζακ, πολύ κόκκινο, κεριά κλπ. Πίσω από το προσκέφαλο του κρεβατιού να μην υπάρχει τοίχος που είναι δίπλα στον φούρνο της κουζίνας.
 13. Η κρεβατοκάμαρα να μην είναι πολύ μεγάλη, γιατί τότε η ενέργεια γιν είναι πολύ δυνατή στο σπίτι. Υπερβολικά πολλές κρεβατοκάμαρες σε ένα σπίτι προκαλούν πολύ ενέργεια γιν, το οποίο σημαίνει ότι οι γυναίκες του σπιτιού θα έχουν το πάνω χέρι. Το κρεβάτι πρέπει να έχει αντίστοιχα καλό μέγεθος σε σχέση με την κρεβατοκάμαρα.
 14. Αποφύγετε την κρεβατοκάμρα που είναι πολύ κοντά σε ένα δρόμο με κίνηση.
 15. Να αερίζετε συχνά την κρεβατοκάμαρά σας, να αποφεύγετε τα ζωντανά φυτά και το νερό στο δωμάτιο, γιατί όλα αυτά είναι πολύ γιανγκ.
 16. Τσεκάρετε τα Ιπτάμενα Άστρα της χρονιάς που επισκέφτονται το κρεβάτι σας. Εάν έχετε τα Ιπτάμενα Άστρα 5, 2, 7 και 3, διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο μου στις “Συχνές Ερωτήσεις”. Μην βάζετε το κρεβάτι σας σε θέση που βρίσκεται σε σύγκρουση με το κινέζικο ζώδιό σας.

Δώστε μας μερικές συμβουλές Φενγκ Σούι για χρήματα.

Για να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση, σίγουρα δεν θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα 3 τυχερά κινέζικα νομίσματα μέσα στο πορτοφόλι σας, αλλά ούτε και να αγοράσετε ένα κόκκινο πορτοφόλι, εκτός εάν το κόκκινο χρώμα είναι συμβατό με το κινέζικο ωροσκόπιό σας. Επίσης να μην αγοράσετε ποτέ συντριβανάκι χωρίς να ρωτήσετε ένα σύμβουλο Φενγκ Σούι ο οποίος θα σας πει πού να το βάλετε.

Για να εφαρμόσετε την σχολή της φόρμας στο Φενγκ Σούι για να μην χάνετε χρήματα, θα πρέπει να αποφύγετε να έχετε πόρτα ή παράθυρο στην ίδια ευθεία με την κύρια είσοδο του διαμερίσματος (ή καταστήματος). Επίσης να μην έχετε όταν κοιτάζετε από την κύρια είσοδο άλλη πόρτα ή παράθυρο στο πιό μακρινό μέρος του δωματίου, γιατί αυτό θεωρείται διαρροή ενέργειας.

Εάν βλέπετε πραγματικό νερό, πισίνα ή συντριβάνι από το σπίτι σας, θα πρέπει να εξετάσετε την επιρροή του νερού.

Επίσης είναι σημαντικό να ενεργοποιήσετε σωστά τα καλά Ιπτάμενα Άστρα νερού του σπιτιού ή της επιχείρησής σας. Βάλτε εκεί δωμάτια με κίνηση όπως το σαλόνι, την τηλεόραση ή την μουσική.

Ο εξωτερικός χώρος είναι πολύ σημαντικός εκεί που έχετε καλά άστρα νερού: ανοιχτός χώρος, κίνηση, χαμηλό έδαφορ και πραγματικό νερό σε κίνηση είναι πολύ καλός τρόπος για να βελτιωθεί ο παράγοντας χρήμαα.

Εκτός από τα Ιπτάμενα Άστρα, υπάρχουν πολλές άλλες φόρμουλες του Φενγκ Σούι που μπορούν να επηρεάσουν θετικά τον πλούτο. Η φόρμουλα του Φενγκ Σούι “5 φαντάσματα μεταφέρουν πλούτο¨είναι πολύ γνωστή για αυτό το σκοπό.

Εάν θέλετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να βελτιώσετε το Φενγκ Σούι του σπιτιού αλλά και της επιχείρησής σας ταυτόχρονα. Πολλοί νομίζουν ότι πρέπει να κάνουν μόνο Φενγκ Σούι στην επιχείρησή τους, αλλά αυτό είναι λάθος. Επειδή ένα άτομο απορροφά ενέργειες σε όλα τα μέρη στα οποία περνά πολύ χρόνο, ακόμα και εάν δουλεύετε όλη την ημέρα, πάλι στο σπίτι σας θα βρίσκεστε τουλάχιστον ένα οκτάωρο.

Επίσης είναι σημαντικό να μην ξεχάσετε ότι το Φενγκ Σούι δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει τον πλούτο.

Δώστε μερικές συμβουλές Φενγκ Σούι για αγάπη, ρομάντζο και υγεία

Είναι πολύ σημαντικό τα καλά Ιπτάμενα Άστρα 8, 9 και 1 του σήμερα (2004-2023) να βρίσκονται στην σωστή θέση στον χώρο σας και να υποστηρίζεται και εξωτερικά από βουνά, λόφους ή ψηλά κτίρια.

Ένα καλό άστρο βουνού βοηθάει πολύ τις ερωτικές σχέσεις, δημιουργεί σταθερότητα, βελτιώνει τις ανθρώπινες σχέσεις και βελτιώνει την υγεία.

Μπορείτε να ξέρετε πού βρίσκονται τα καλά Ιπτάμενα Άστρα βουνού του σπιτιού σας μόνο εάν έχετε κάνει μια μελέτη Φενγκ Σούι με ένα ειδικό στα Ιπτάμενα Άστρα.

Για να βελτιώσετε το ρομάντζο, μπορείτε να βρείτε την θέση στο σπίτι σας όπου βρίσκεται το  “Λουλούδι ρομάντζου” και να βάλετε εκεί ένα βάζο με νερό και φρέσκα λουλούδια. Αυτό μπορεί να σας φέρει ευκαιρίες, αλλά δεν εγγυάται την ποιότητα των ανθρώπων που θα σας πλησιάσουν. Εάν είστε σε σχέση, μην χρησιμοποιείτε αυτή την φόρμουλα. Είναι καλή ιδέα να βρείτε που βρίσκεται το Λουλούδι Ρομάντζου του συντρόφου σας και να απομακρύνετε τυχόν βάζο με λουλούδια, ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες να γνωρίσει νέο άτομο για σχέση.

Για να βελτιώσετε την υγεία, αποφύγετε να κοιμάστε σε μια περιοχή που συγκρούεται με το κινέζικο ζώδιο της χρονιάς που γεννηθήκατε. Επίσης αποφύγετε να επιλέξετε σπίτι που κάθεται σε περιοχή που συγκρούετε με το κινέζικο ζώδιό σας ή που είναι σε σχέση 3 Σαρ με εσάς. Βέβαια λαμβάνουμε υπόψιν και άλλους παράγοντες.

Η φόρμουλα “Λουλούδι Ρομάντζου” είναι ως εξής:

–       Εάν γεννηθήκατε την χρονιά του Ποντικού, Πιθήκου ή Δράκου, το λουλούδι είναι ο Πετεινός και βρίσκεται στην ακριβή Δύση του σπιτιού.

–       Εάν γεννηθήκατε στην χρονιά του Χοίρου, Κουνελιού ή Κατσίκας, το λουλούδι είναι το Ποντίκι και βρίσκεται στον ακριβή Βορρά του σπιτιού.

–       Εάν γεννηθήκατε την χρονιά του Τίγρη, Αλόγου ή Σκύλου, το λουλούδι είναι το Κουνέλι και βρίσκεται στην ακριβή Ανατολή του σπιτιού.

–       Εάν γεννηθήκατε την χρονιά του Φιδιού, Πετεινού ή Βοδιού, το λουλούδι είναι το Άλογο και βρίσκεται στον ακριβή Νότο του σπιτιού.

 

Η Φόρμουλα “Σύγκρουση” είναι ως εξής:

Το Ποντίκι (Βορράς 2) είναι σε σύγκρουση με το Άλογο (Νότος 2) και αντίστροφα, το Βόδι (ΒΑ1) είναι σε σύγκρουση με την Κατσίκα (ΝΔ1) και αντίστροφα, ο Τίγρης (ΒΑ3) είναι σε σύγκρουση με τον Πίθηκο (ΝΔ3) και αντίστροφα, το Κουνέλι (Ανατολή 2) είναι σε σύγκρουση με τον Πετεινό (Δύση 2) και αντίστροφα, ο Δράκος (ΝΑ1) είναι σε σύγκρουση με τον Σκύλο (ΒΔ1) και αντίστροφα, το Φίδι (ΝΑ3) είναι σε σύγκρουση με το Φίδι (ΝΑ3) και αντίστροφα.

Για παράδειγμα, εάν έχετε γεννηθεί την χρονιά του Ποντικού, αποφύγετε να κοιμάστε στην περιοχή του Αλόγου που είναι ο ακριβής Νότος, επίσης να μην μένετε σε σπίτι που κάθεται στον ακριβή Νότο.

Τι Φενγκ Σούι έχουν τα φυτά; Οι κάκτοι και τα αποξηραμένα λουλούδια έχουν κακό Φενγκ Σούι;

Τα λουλούδια, οι κάκτοι και τα μπαμπού ανήκουν στο στοιχείο ξύλο, οπότε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όταν χρειαζόμαστε το στοιχείο ξύλο. Βέβαια μία γλάστρα εμπεριέχει και το στοιχείο γη.

Όλα τα φυτά παράγουν οξυγόνο και βοηθούν στην ισορροπία της θερμοκρασίας του πλανήτη. Ένας κάκτος δεν έχει πραγματικά κακό Φενγκ Σούι, εκτός εάν είναι υπερβολικά κοντά στο σώμα σας και κινδυνεύετε να σας τρυπήσει.

Τα αποξηραμένα λουλούδια είναι γνήσιο στοιχείο ξύλο χωρίς καθόλου νερό. Υπάρχει η γενική αντίληψη ότι τα αποξηραμένα λουλούδια έχουν κακό Φενγκ Σούι επειδή είναι πεθαμένα. Αν το καλοσκεφτείτε, και τα ξύλινα έπιπλα του σπιτιού σας είναι επίσης πεθαμένο ξύλο, όπως ακριβώς και τα αποξηραμένα. Όταν τα αποξηραμένα λουλούδια είναι καθαρά και όμορφα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά εάν είναι παραμορφωμένα, σκονισμένα και άσχημα τότε να τα πετάξετε.

Πόσο σημαντικό είναι το χρώμα στο Φενγκ Σούι;

Υπάρχουν 4 σημαντικά πράγματα που χρησιμοποιούμε στο Φενγκ Σούι:

 • Σχήμα
 • Υλικό
 • Αριθμός
 • Χρώμα

Πρώτα χρησιμοποιούμε το σχήμα, μετά το υλικό, μετά τον αριθμό και μετά το χρώμα. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάπου το στοιχείο ξύλο, πρώτα θα βρείτε αντικείμενα που είναι μακρόστενα, μετά να είναι από ξύλο, μετά να είναι σε τριάδες ή τετράδες γιατί το 3 και το 4 ανήκουν στο στοιχείο ξύλο, και στο τέλος χρησιμοποιούμε το χρώμα ξύλου που είναι το πράσινο.

Αυτή η προτεραιότητα είναι πολύ σημαντική, ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό Φενγκ Σούι …. τουλάχιστον μέχρι σήμερα….

Παρόλα αυτά πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας το μέγεθος, δύναμη και απόσταση ή ορατότητα. Ένας μεγάλος κατακόκκινος τοίχος κοντά στο κρεβάτι μας έχει πιό δυνατό το στοιχείο φωτιά από ότι ένα πολύ μικρό αντικείμενο με το σχήμα ή υλικό ενός στοιχείο που βρίσκεται στην πιό μακρινή γωνία του δωματίου.

Με άλλα λόγια, το χρώμα στο Φενγκ Σούι είναι πολύ σημαντικό, παρόλα αυτά το σχήμα, υλικό και αριθμός είναι ακόμα πιό σημαντικά, με όλη την εξίσωση να εξαρτάται από το μέγεθος, δύναμη και απόσταση.

Τι είναι το προσωπικό στοιχείο ή ο Μάστερ Ημέρας στους Τέσσερεις Πυλώνες του Πεπρωμένου;

Το προσωπικό στοιχείο μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για ένα άτομο. Μας βοηθά να κατανοήσουμε οποιονδήποτε σε θέματα χαρακτήρα, σχέσεων, καριέρας, χρημάτων κλπ. Το προσωπικό στοιχείο είναι επίσης γνωστό με το όνομα Μάστερ Ημέρας ή ως Ουράνιος Κλάδος της ημέρας γέννησης.

Οι περισσότεροι ήδη γνωρίζουν το Κινέζικο Ζώδιο στο οποίο ανήκουν, το οποίο υπολογίζεται από την χρονιά γέννησης. Παρόλα αυτά, το προσωπικό στοιχείο είναι πολύ πιό σημαντικό και λέει πολύ περισσότερα για ένα άτομο, γιατί ο υπολογισμός του βασίζεται στην συγκεκριμένη ημέρα γέννησης του συγκεκριμένου μήνα και χρονιάς.  Όλοι γνωρίζουμε ότι άτομα πο γεννήθηκαν την ίδια χρονιά, ενώ ανήκουν στο ίδιο κινέζικο ζώδιο δεν έχουν τον ίδιο χαρακτήρα, ενώ άτομα που έχουν το ίδιο προσωπικό στοιχείο έχουν πολλά κοινά με άτομα του ίδιου προσωπικού στοιχείου.

Από τεχνική άποψη, το προσωπικό στοιχείο είναι το στοιχείο που εμφανίζεται στον Ουράνιο Κλάδο στην θέση της ημέρας γέννησης (χρησιμοποιώντας την Κινέζικη Αστρολογία που είναι γνωστή με το όνομα Τέσσερεις Πυλώνες του Πεπρωμένου).

Υπάρχουν 10 Προσωπικά Στοιχεία ή Μάστερ Ημέρας: ξύλο γιανγκ, ξύλο γιν, φωτιά γιανγκ, φωτιά γιν, γη γιανγκ, γη γιν, μέταλλο γιανγκ, μέταλλο γιν, νερό γιανγκ, νερό γιν.

Κάθε ένα από τα προσωπικά στοιχεία το συναντάμε στην φύση. Το ξύλο γιανγκ είναι σαν ένα δέντρο, οπότε ένα άτομο με προσωπικό στοιχείο το ξύλο γιανγκ έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με ένα δέντρο. Το ξύλο γιν είναι σαν ένα λουλούδι, οπότε ένα άτομο ξύλο γιν έχει χαρακτήρα παρόμοιο με αυτό ενός λουλουδιού.

Υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ Αστρολογίας και Φενγκ Σούι;

Ναι. Όταν βρισκόμαστε σε μια καλή περίοδο της ζωής μας από αστρολογική πλευρά, θα ελκύουμε για κάποιο λόγο ένα αντίστοιχο είδος χώρου. Για παράδειγμα, εάν είμαστε σε μια περίοδο της ζωής μας που είναι ευνοική για χρήματα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μένουμε σε ένα σπίτι εκείνη την χρονική περίοδο που έχει καλό Φενγκ Σούι για χρήματα. Άτομα που είναι σε δύσκολη περίοδο της ζωής τους, εάν επιπλέον μένουν σε ένα σπίτι με κακό Φενγκ Σούι τότε είναι που αυτοί θα έχουν και τα πιό σοβαρά προβλήματα.

Προσωπικά, όταν η ίδια θέλω να μετακομίσω σε νέο σπίτι, ποτέ δεν ψάχνω για σπίτι όταν βρίσκομαι σε δύσκολη χρονιά ή μήνα, καθότι θα έχω λίγες πιθανότητες να βρω ένα χώρο με καλό Φενγκ Σούι ή που να μπορώ εύκολα να τον διορθώσω.

Υπάρχουν επίσης πολλές φόρμουλες του Φενγκ Σούι οι οποίες προέρχονται από τους 4 Πυλώνες, για παράδειγμα δεν διαλέγουμε ποτέ ένα σπίτι που κάθεται (έχει την πλάτη του) σε ένα κινέζικη ζώδιο που έρχεσαι σε σύγκρουση με το δικό μας κινέζικο ζώδιο.

Μπορύμε να αλλάξουμε το πεπρωμένο;

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το πεπρωμένο αλλά μπορούμε να αλλάξουμε άλλα πράγματα. Σύμφωνα με τους Κινέζους, υπάρχουν πέντε παράγοντες που επηρεάζουν αυτά που συμβαίνουν στην ζωή μας: το πεπρωμένο (οι 4 Πυλώνες είναι σαν ένα αποτύπωμα που δεν αλλάζει ποτέ, είναι ο χαρακτήρας και οι δυνατότητες που έχουμε), η τύχη (υπολογίζεται από τους Πυλώνες Τύχης, είναι κάτι σαν διελεύσεις στην δυτική αστρολογία, είναι οι επιδράσεις στοιχείων και κινέζικων ζωδίων που αλλάζουν σε διάφορες περιόδους της ζωής μας), το Φενγκ Σούι (η επιρροή του περιβάλλοντος), καλές πράξεις και μόρφωση (νοοτροπία που έχουμε μάθει στο σχολείο, από γονείς και άλλους ανθρώπους). Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το πεπρωμένο, επειδή ήδη έχουμε αποκτήσει κάποια γενέθλια με κάποιες επιδράσεις που έχει ο αστρολογικός μας χάρτης, αλλά μπορούμε να επηρεάσουμε το Φενγκ Σούι και την μόρφωση σε ένα βαθμό. Αυτό που είναι γνωστό ως “διαχείρηση πεπρωμένου” ανήκει στην κατηγορία της μόρφωσης.

Τι είναι διαχείρηση πεπρωμένου;

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το πεπρωμένο, μπορούμε όμως να το διαμορφώσουμε σε ένα βαθμό. Μπορούμε να διαμορφώσουμε το πεπρωμένο μόνο όταν το γνωρίζουμε, οπότε είναι σημαντικό κάποιος να γνωρίζει ο ίδιος 4 Πυλώνες ο ίδιος ή να συμβουλεύεται ένα ειδικό. Πώς μπορεί να λειτουργήσει η διαχείρηση πεπρωμένου;

Για παράδειγμα, εάν γνωρίζουμε ότι πχ την χρονιά του αλόγου υπάρχει σύγκρουση στον “οίκο του γάμου”, αυτό επηρεάζει την σχέση με τον σύντροφό μας εκείνη την χρονιά. Μπορούμε να αφήσουμε να συμβεί η σύγκρουση, το οποίο σημαίνει ότι εκείνη την χρονιά θα έχουμε καυγάδες στο σπίτι και ίσως ακόμα να χωρίσουμε. Αλλά εάν γνωρίζουμε τους 4 Πυλώνες μας και θέλουμε να μειώσουμε την σύγκρουση, μπορούμε να κάνουμε υπομονή εκείνη την χρονιά και να ικανοποιήσουμε την ενέργεια της σύγκρουσης κάνοντας μια μετακόμιση ή αλλαγή δουλειάς, ή κάνοντας ένα ταξίδι, ή δίνοντας αίμα (το τελευταίο ισχύει μόνο για την σύγκρουση αλόγου ποντικού), έτσι πραγματοποιείται το πεπρωμένο με άλλο τρόπο.

Κάποιος μπορεί να φορά συγκεκριμένα χρώματα, ή να έχει μαζί του ένα κινέζικο ζώδιο που απομακρύνει την σύγκρουση. Η διαχείρηση πεπρωμένου είναι ένας δυναμικός τρόπος για να επηρεάζουμε τις συνέπειες καταστάσεων αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται συνέπεια και συγκέντρωση. Μην αφήνετε τα στοιχεία να ελέγχουν την ζωή σας, “παίξτε” μαζί τους.

Μπορούμε να επηρεάσουμε το πεπρωμένο ενός μωρού επιλέγοντας τα γενέθλιά του;

Ένας ειδικός μπορεί να υπολογίσει την ιδανική ημέρα και ώρα γέννησης, καθότι η χρονιά και ο μήνας γέννησης είναι ήδη προκαθορισμένος. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να το παίξουμε Θεός. Έχω ένα καλό παράδειγμα για αυτό, πριν πολλά χρόνια ήταν δύο έγκυες γυναίκες που ήθελαν ημερομηνία γέννησης για ένα αγοράκι, τους δόθηκε και στις δύο η ίδια καλή ημερομηνία. Μόνο  μία γυναίκα κατάφερε να γεννήσει εκείνη την στιγμή, ενώ η άλλη γυναίκα (επειδή ο γιατρός της δεν ήταν τότε διαθέσιμος) “αποφάσισε¨να μην κάνει την καισαρική εκείνη την ημέρα και ώρα. Δεν έχουμε όλοι την ίδια αποστολή στην ζωή.

Γιατί άτομα που έχουν γεννηθεί ακριβώς την ίδια μέρα και ώρα δεν έχει την ίδια ζωή;

Δεν ζούμε την ζωή μας παθητικά χωρίς κανένα έλεγχο. Οι 4 Πυλώνες του Πεπρωμένου δείχνει τις τάσεις και τις δυνατότητες που έχουμε. Για αυτό τον λόγο, άτομα που έχουν ακριβώς τους ίδιους 4 Πυλώνες και τους ίδιους Πυλώνες Τύχης δεν έχουν ακριβώς την ίδια ζωή. Οι 4 Πυλώνες δείχνουν ποιότητα και όχι ποσότητα. Για παράδειγμα δεν μπορούν οι 4 Πυλώνες να σας πουν πόσο πλούσιοι θα γίνεται, αλλά μπορεί να δείξει πόσο ταλέντο έχετε στις επιχειρήσεις και ότι θα κάνετε χρήματα. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν και άλλοι παράγοντες στην ζωή και συγκεκριμένα η προσπάθεια, η σκληρή δουλειά, καλές επιλογές στην καριέρα, η σωστή απόφαση την σωστή στιγμή, το καλό Φενγκ Σούι στο σπίτι και στην δουλειά, η κατάλληλη θέση για αυτό το είδος της επιχείρησης, οι σωστοί γονείς, σύντροφοι, σύζηγοι κλπ. Όλα αυτά μαζί συμβάλουν στην επιτυχία ενός ατόμου.