Κινέζικη Φυσιογνωμική

Η Κινέζικη Φυσιογνωμική είναι μία από τις πέντε μεταφυσικές Κινέζικες τέχνες οι οποίες είναι: Βουνό 山, Ιατρική 医, Ζωή 命, Μαντεία 扑and Εμφάνιση 相.

 

Ένα πρόσωπο αποκαλύπτει τον χαρακτήρα ενός ατόμου και το πεπρωμένο του. Για έναν ειδικό φυσιογνωμικής, κάθε πρόσωπο είναι ένας χάρτης του παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος. Δίνει πληροφορίες για τις σχέσεις μας με τους άλλους, όπως γονείς, σύντροφος, υφιστάμενους, παιδιά κλπ.

 

Στην αρχή της εξέλιξης της μεθόδου, την εποχή πριν την γέννηση του Χριστού, η φυσιογνωμική στην Κίνα θεωρούταν όπως και ο βελονισμός σαν παρακλάδι της Ιατρικής. Ο λόγος είναι απλός. Εφόσον τα χαρακτηριστικά του προσώπου ενός ατόμου δείχνουν την εσωτερική του ζωτικότητα, έτσι και η εμφάνιση ενός ατόμου σχετίζεται πολύ και το πνεύμα του και επομένως την φυσική του ευεξία.

 

Σύμφωνα με την Κινέζικη Φυσιογνωμική, η ισορροπία και η αναλογία είναι σημαντικοί παράγοντες γιατί μας δίνουν πληροφορίες για τον χαρακτήρα και το μέλλον. Το σύστημα των θέσεων είναι κλειδί για την πρακτική εφαρμογή των 5 κυρίως χαρακτηριστικών: φρύδια, μάτια, μύτη, στόμα και αυτιά. Άλλα χαρακτηριστικά όπως το μέτωπο, ζυγωματικά, σαγόνι, πηγούνι και αυλάκι (κάτω από την άκρη της μύτης) είναι επίσης μέρος της Κινέζικης Φυσιογνωμικής. Το χρώμα του δέρματος, η θέση και χρώμα που έχουν οι ελιές, ρυτίδες και γραμμές έχουν όλα τεράστια σημασία.

 

Σύμφωνα με την Κινέζικη Φυσιογνωμική, κάθε σημείο ή θέση του προσώπου σχετίζεται με κάποια συγκεκριμένη ηλικία. Παρατηρώντας το χρώμα και το σχήμα του συγκεκριμένου σημείου μπορεί να αποκαλύψει το παρελθόν του ατόμου ή να προβλέψει το μέλλον του.

 

Εάν η προσωπικότητα ενός ατόμου μπορεί να διαβαστεί από τα σημάδια στο πρόσωπό του, οι κινέζοι πιστεύουν ότι το ίδιο μπορεί να γίνει και για να προβλέψει το μέλλον του. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν είναι πολύπλοκος. Τα χαρακτηριστικά αλλάζουν με τα χρόνια καθώς γερνάμε. Κάθε αλλαγή στα χαρακτηριστικά του προσώπου μας δίνει σημάδια για την συμπεριφορά και την ευεξία του ατόμου, οπότε και για τα μελλούμενα.

 

Οι κινέζοι Φυσιογνωμιστές πιστεύουν ότι εκτός από την συνεχή αλλαγή των χαρακτηριστικών μας, όλοι διαθέτουμε κάποια χαρακτηριστικά με τα οποία γεννηθήκαμε. Πράγματι, ένα άτομο μπορεί να εξασκήσει την επιθυμία της θέλησης τόσο πολύ ώστε να προκαλέσει εσωτερική αλλαγή. Αλλά αυτή η αλλαγή ή βελτίωση είναι συνήθως περιορισμένη, γιατί η δύναμη της θέλησης είναι προκαθορισμένη από την γέννηση. Οι κινέζοι φυσιογνωμιστές πιστεύουν ότι κάθε άτομο ζει την ζωή του με μια σχετικά προκαθορισμένη πορεία. Αυτή η προκαθορισμένη πορεία φαίνεται στο πρόσωπο του ατόμου και διαφέρει από τα πρόσωπα όλων των άλλων, όπως ακριβώς κάνουν και τα δακτυλικά αποτυπώματα.

chinese-face-reading